21:50 / 21.09.2018.

Autor: HRT

Pucnjava u Zagrebu; jedna osoba ranjena, za trećom se traga

Foto: Igor Tukša/HRT

Foto: Igor Tukša/HRT

Foto: - / HRT

U pucnjavi, u blizini zagrebačkog Autobusnog kolodvora jedna je osoba teško ozlijeđena. Policija to ne povezuje s nedavnim obračunom dviju obitelji u Vukomercu.
U pucnjavi na raskrižju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića sinoć je teško ozlijeđen 30-godišnjak koji je sam potražio liječničku pomoć, dok je 32-godišnjak koji je na njega pucao doveden na kriminalističko istraživanje, izvijestila je danas policija, koja tu pucnjavu ne povezuje s nedavnim obračunom dviju obitelji u Vukomercu.

U sukobu, koji se dogodio sinoć oko 20.40 sati, sudjelovalo je više osoba, utvrdila je policija. Sudionici sukoba na raskrižje su došli s dva osobna vozila, iz onog marke Seat bosanskih oznaka 32-godišnjak je iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka koji se dovezao vozilom marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka.

Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Radi se o sukobu između dvaju osoba od ranije poznatih policiji, zbog neriješenih imovinskih odnosa, rekao je zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur na današnjoj konferenciji za medije. Policija traga za trećom osobom koja je u bijegu.

Policija pucnjavu na raskrižju Vukovarske i Držićeve ne povezuje s događajem u Vukomercu, gdje je u srijedu, 12. rujna u obračunu dviju obitelji izbila pucnjava u kojoj su oštećeni kuća i sedam automobila, no, srećom, nitko nije bio ozlijeđen. Vezano za natpise u pojedinim medijima ovaj događaj ne dovodi se u vezu s događajem u Vukomercu, poručuju u policiji.

Cijelu noć kriminalističko istraživanje, a promet obustavljen

Dežurni liječnik u Klinici za traumatologiju potvrdio je da je jedna osoba hospitalizirana s prostrijelnom ranom natkoljenice.

U 20.40 dobili smo dojavu da je na križanju Ulice grada Vukovara i Avenija Marina Držića došlo do pucnjave. Jedna osoba je samoinicijativno zatražila liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, dok se nekoliko osoba samoinicijativno javilo u policijsku postaju, izjavio je sinoć načelnik VIII. policijske postaje Zagreb Drago Barišić.

Cijelu noć trajalo je kriminalističko istraživanje. Promet je na tom dijelu satima bio potpuno obustavljen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!