Pucnjave u salonima za masažu u SAD-u, osmero ubijenih

17.03.2021.

07:02

Autor: HRT/Hina/D.M.

Pucnjava pred salonom za masažu

Pucnjava pred salonom za masažu

Foto: Chris Aluka Berry / REUTERS

Najmanje je osmero ljudi ubijeno u trima pucnjavama u salonu za masažu u Atlanti i obližnjem gradu, javlja CNN.

Prva pucnjava, u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Georgiji, na jugoistoku Sjedinjenih Država, rekao je glasnogovornik policije okruga Cherokee.

Nedugo zatim u još dvjema pucnjavama ubijene su četiri osobe u dvama salonima za masažu u Atlanti, priopćila je policija u tome gradu. Četiri žrtve drugih dviju pucnjava su žene, navodno azijskog podrijetla.

Osumnjičeni Robert Aron Long

Osumnjičeni Robert Aron Long

Foto: Chris Aluka Berry / REUTERS

Uhićen osumnjičenik, 21-godišnji Robert Aron Long

Policija Cherokeeja je preko Facebooka pozvala svjedoke da se jave i objavila snimku osumnjičenika u crnom automobilu. Osumnjičenik, 21-godišnji Robert Aaron Long, uhićen je u utorak navečer oko 240 km južno od Atlante, piše dnevnik Atlanta Journal - Constitution. 

- Ranije tijekom dana dobili smo dojavu o pljački, i kada smo došli na mjesto zločina, vidjeli smo nekoliko ubijenih osoba. Nakon toga dobili smo poziv da se puca u blizini. I ondje smo pronašli ubijene. U ovom trenutku još je rano govoriti o detaljima. Osumnjičeni je identificiran kao Robert Aaron Long, 21godišnjak. Koliko znam, priveden je bez pružanja otpora, izjavio je načelnik policije u Atlanti Rodney Bryant.

- Nakon pregleda videosnimki istražitelji misle da je velika vjerojatnost da je isti napadač sudjelovao u svim trima napadima na salone za masažu u Atlanti u kojima je ubio osmero ljudi, rekao je za AFP glasnogovornik policije u tom glavnom gradu Georgije misleći pritom na Roberta Aarona Longa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!