Puhovski: Milanović izgubio sposobnost razboritog prosuđivanja

05.10.2020.

11:20

Autor: HRT

default error photo
Predsjednik RH Zoran Milanović tjedan je počeo novim prozivkama i odgovorima na njih.
Predsjednik RH Zoran Milanović tjedan je počeo novim prozivkama i odgovorima na njih. Ovaj put na svom je službenom profilu na Facebooku napao političkog analitičara Žarka Puhovskog. On mu je pak odgovorio putem portala HRT-a.

Čelnog čovjeka države zasmetale su izjave na RTL-u.

- Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, "analitičar RTL-a". Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima).

Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.

Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi "druker", ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još.

Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas, istaknuo je predsjednik Zoran Milanović u svojoj objavi na Facebooku.

Puhovski u razgovoru za portal HRT-a komentirao je nove Milanovićeve izjave.

- Njegova panika dovela je do toga da sam sada ja na dnevnom redu, sutra će biti netko drugi. Pravi problem nisam niti ja niti oni drugi koje on napada s pravom ili ne, nego pitanje koje je važno za nas kao državu, kako nas može voditi netko tko je u panici. U bolesnoj je panici i izgubio je sposobnost iole razboritog prosuđivanja, rekao je za portal HRT-a politički analitičar Žrako Puhovski.

Na pitanje zašto je predsjednik RH u panici, Puhovski nam kaže da na to pitanje nema konkretan odgovor.

- Ne znam zašto je u panici, to je nešto što njega osobno pogađa, a razlog sigurno nisam ja ili netko drugi koga napada. Pretpostavljam da će se u idućim tjednima na ovaj ili način obznaniti koji je razlog te panike. Još je gore ako se ne radi o panici, već o paranoidnim smetnjama, istaknuo je Puhovski u razgovoru za naš portal.

Podsjetimo, Zoran Milanović se već danima obračunaVa s osobama iz političkog života, a posebno su odjeknule njegove izjave o saborskim zastupnicama Daliji Orešković i Marijani Puljak, primjerice poput onih prošloga četvrtka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!