Zagreb: Normalizacija vode na Ribnjaku bit će između 14-15 sati

07:09 / 28.12.2021.

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT/Hina

Pukla vodovodna cijev na zagrebačkom Ribnjaku

Pukla vodovodna cijev na zagrebačkom Ribnjaku

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Oko 3 sata poslije ponoći utvrđeno je puknuće na opskrbnom cjevovodu na zagrebačkom Ribnjaku. Bez vode je ostao park i nekoliko okolnih stambenih zgrada. Stanovnici se vodom opskrbljuju iz cisterni. Na terenu su dvije ekipe koje saniraju štetu. 


Uzrok puknuća cijevi je starost, visoki tlakovi u njima, ali i činjenica da je riječ o prometno opterećenoj ulici. Tramvajski i automobilski promet bit će preusmjeravan do poslijepodneva.

- Cijelo stubište nam je puno blata. Sada to ispiremo, bacamo sve van, nigdje nema vode i to je to. Nitko nam ne može reći kaj je, nitko nam ne dolazi pomoć jer svi su preokuprani kao što vidite, rekao je David Bek, stanar ulice Ribnjak. 

Josip Majer, direktor Sektora vodoopskrbe, kazao je da su "došli do cijevi" te da normalizaciju vodoopskrbe očekuje između 14 i 15 sati. 

Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternom. Novinar HTV-a Gordan Ćelić javio je nešto prije sedam sati u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" da su tramvaji linije 8 i 14 preusmjereni. Tramvaj br. 8 prometovat će do Kvaternikova trga, a br. 14 do Maksimira. Linija 15 privremeno ne prometuje. Uvedena je izvanredna autobusna linija koja prometuje Draškovićevom ulicom do Mihaljevca.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!