Puknuće cjevovoda u Zaprešiću, glavna ulica izgledala poput rijeke

04.07.2022.

15:44

Autor: Vijesti/IMS/M.Š./HRT

Puknuće cjevovoda u Zaprešiću

Puknuće cjevovoda u Zaprešiću

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Glavna ulica u Zaprešiću danas je izgledala poput rijeke. U Ulici bana oko 11 sati puknula je vodovodna cijev, na mjestu gdje se odvijaju radovi. 

U jednom trenutku istjecalo je 150 litara vode u sekundi, a promet je bio zatvoren oko pola sata.

Voda je ušla u nekoliko dvorišta, ali srećom nije u kuće. Sanacija bi trebala biti dovršena kasno poslijepodne ili navečer.

- U tijeku je sanacija puknuća i očekujemo da će negdje u kasnim popodnevnim ili večernjim satima uspostaviti normalna vodoopskrba, rekao je za HRT Domagoj Mikuš, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić.

Dodaje i sljedeće.

- Izvadili smo jednu ogromnu kocku betona iznad cjevovoda, a koja tu ne bi smjela biti. Postoji mogućnost da je i pritisak samog tog betona u kombinaciji s uvjetima koji su sada, uzrokovao poknuće cjevovoda.

- Sva oborinska voda se slijevala ovdje kod nas unutra. Trajalo je to nekakvih 15 minuta, dok nisu došle službe i to sanirale, rekao je jedan od građana.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!