10:35 / 05.05.2020.

Autor: V.K./Hina

Pula: Dječja igrališta otvorena za korištenje

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon gotovo mjesec i pol od stavljanja izvan uporabe, novom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite u Puli su ponovno otvorena dječja igrališta.
Nakon gotovo mjesec i pol od stavljanja izvan uporabe, novom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite u Puli su ponovno otvorena dječja igrališta, izvijestili su iz pulske gradske tvrtke "Castrum Pula 97" koja brine o 67 dječjih igrališta u 16 pulskih mjesnih odbora. 

Dječja igrališta su otvorena uz obvezu pridržavanja mjera i preporuka te stoga apeliraju na roditelje i ostalu rodbinu koja brine o djeci da o tome vode računa kako bi mališani i svi ostali bili zaštićeni i sigurni.

Djelatnici Castruma, dok su igrališta bila zatvorena, provodili su redovne aktivnosti koje uključuju dnevne obilaske, dokumentiranje i saniranje oštećenja, bravarske, stolarske, ličilačke radove te ostale zahvate neophodne za uklanjanje kvarova i nedostataka.

Pročelnik Ureda Grada i direktor društva Aleksandar Matić zahvalio je građanima odnosno roditeljima na razumijevanju apelirajući na poštivanje svih daljnjih uputa nadležnih tijela.

- Djeci je potreban prostor i sloboda kretanja koja igrališta pružaju, kao i sloboda izražavanja i istraživanja koja im omogućuju raznovrsna igrala te me stoga veseli što je najmlađima omogućeno ponovo korištenje dječjih igrališta, poručio je pročelnik Matić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!