14:54 / 24.03.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

IDS: Bilo je neodgovorno držati grad i njegove građane taocima

Pula

Pula

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Predsjednik pulskog IDS-a i odnedavno gradski vijećnik Danijel Deković, referirajući se na raspad vladajuće koalicije u Puli, kazao je danas kako je prilično neozbiljno i neodgovorno bilo držati grad i njegove građane taocima te kako bi se trebali raspisati izbori.

- Smatram da to nije briga o građanima, već o njihovom egu. Upravo zato čudi me izjava gradonačelnika da mu 'ne trebaju uhljebljivanja', a upravo su neki njegovi ljudi s liste, ali i drugi bliski suradnici, u međuvremenu postali zaposlenici Grada ili sklopili posao s Gradom. Stoga je neodgovorno za sve kriviti koalicijske partnere i skrivati se iza njih, kazao je predsjednik IDS-a Pule.

Smatra da bi se, kako je rekao, "jednostavno trebali raspisati izbori i time rasteretiti građane nerada i stagniranja".

- Neka si gradonačelnik osigura većinu i tako će imati stabilnost u donošenju odluka, a ne da uvijek krivi oporbu, poručio je Deković.

Lerotić: U deset mjeseci unazadili su grad za deset godina

IDS-ov saborski zastupnik i vijećnik grada Pule Marin Lerotić ustvrdio je kako je dobro da je i gradonačelnik napokon shvatio da je nepovratno izgubljeno već deset mjeseci, a cijelo to vrijeme je grad i politički i projektno u potpunosti blokiran.

- U deset mjeseci unazadili su grad za deset godina. Aktualna vlast očigledno nije imala ni volje, ni želje, a ni interesa da se politička situacija stabilizira, jer smo u proteklih deset mjeseci svjedoci konstantnih političkih prepucavanja vladajućih putem medija. Sada je vidljivo da su nadmudrivanja unutar vladajućih bili samo maska, kojom su prikrivali neznanje i nedostatak vizije, zaključio je Lerotić.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić izvijestio je ranije danas kako od četvrtka nema vladajuće koalicije u tome gradu.

- Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali neka podržavaju ili budu protiv odluka u Gradskom vijeću, poručio je.

Vladajuću koaliciju u Puli činili su Nezavisna lista Filipa Zoričića sa četiri vijećnika u Gradskome vijeću, koliko ima i platforma Možemo, te SDP s tri vijećnika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!