20:40 / 29.01.2020.

Autor: I.D./HINA

Pula: Kod Kineskinje se posumnjalo na koronavirus

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Najvjerojatnije se ipak ne radi o koronavirusu, kako se u početku sumnjalo, već o virozi.
Prema dosadašnjim preliminarnim medicinskim i epidemiološkim nalazima, turistkinja iz Kine koja je u srijedu doputovala u Pulu i javila se u pulsku Opću bolnicu na pregled zbog respiratornih teškoća, nije zaražena koronavirusom, rekla je Hini večeras ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

- U Klinici Fran Mihaljević pripremljena soba za zaražene koronavirusom


- Neovisno o tome ona je zadržana u bolnici na promatranju i radi ostalih pretraga. U svakom slučaju kako stvari stoje ipak se ne radi o koronavirusu kako se u početku sumnjalo, već najvjerojatnije o virozi, rekla je dr. Irena Hrstić.

Kako se doznaje, turistkinja iz Kine u pratnji oca na putovanju je po Europi. Putovali su iz Moskve do Zagreba, Plitvičkih jezera, a danas su iz Rijeke krenuli prema Rovinju, gdje su imali rezerviran apartman.

Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se jave u pulsku bolnicu zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus.

- Prvi pregledi pokazali su da nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu. Uostalom, Kineskinja ne dolazi iz regije u kojem se virus pojavio,  rekla je ravnateljica Hrstić.

Dodala je i kako su iz pulske bolnice tijekom dana kontaktirali nadležne u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!