12:52 / 16.04.2019.

Autor: E.L.S./Hina

Pula: Nasukao se teretni brod - nema ozlijeđenih ni štete za okoliš

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kako se neslužbeno doznaje, kapetan broda je, iz za sada neutvrđenih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana.
Teretni brod "Agios Rafail" koji plovi pod grčkom zastavom nasukao se jutros u Puli u uvali Jamica ispod Muzila, nitko od članova posade nije ozlijeđen, a nema ni štete za okoliš, doznaje se u pulskoj Lučkoj kapetaniji.

Riječ je o teretnom brodu koji je trebao prevesti kamen iz štinjanske vale u Italiju. Kako se neslužbeno doznaje, kapetan broda je, iz za sada neutvrđenih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana. Zbog tog manevra, brod je nastavio ploviti prema Muzilu, zabivši se pramcem u stijene.

Zahvaljujući vlastitom pogonu, brod se krmom uspio izvući sa stijena te otploviti na sigurno. Trenutačno brod plovi prema štinjanskoj vali, gdje će inspektori Ministarstva mora, odnosno Lučke kapetanije Pula, obaviti očevid te pokušati utvrditi točan uzrok nesvakidašnje pomorske nesreće u pulskom akvatoriju.

- Nema ozlijeđenih ni onečišćenja mora. Dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da je broj jednom trećinom nasukan, međutim u kratko vrijeme on se sam svojim pogonom uspio odsukati - izjavila je kapetanica Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko Škerjanc.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!