10:52 / 18.03.2020.

Autor: T.D./Hina

Pula: Od 14 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, potvrđen jedan slučaj

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istarska je policija tijekom protekla 24 sata zaprimila 14 novih dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na tom području.
Istarska je policija tijekom protekla 24 sata zaprimila 14 novih dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na tom području, no provjerom je utvrđeno da se samo u jednom slučaju osoba nije pridržavala propisanih uputa.

- Policijski službenici provjerili su sve dojave te je u jednom slučaju utvrđeno da se osoba nije pridržavala uputa i mjera o samoizolaciji. Od 13. ožujka do danas bilo je ukupno 74 dojave, a policija je utvrdila 13 slučajeva kršenja mjera samoizolacije, kazala je Hini glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

- Te mjere koje smo mi donijeli u Istri još uvijek ih nema na području ostalih županija. Ja očekujem, po najavi premijera i načelnika stožera s kojima smo u dnevnoj komunikaciji, da se što prije stavi pod kontrolu cijelo područje Republike Hrvatske, rekao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.O svim utvrđenim kršenjima mjera samoizolacije, navela je ona, policijski službenici obavijestili su državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija.

- Iz podataka je vidljivo da broj kršenja pada, vjerujemo da su ljudi shvatili važnost samoizolacije, kako za njihovo zdravlje, tako i za zdravlje njihovih bliskih ali i šire zajednice. Koristimo priliku ponovno apelirati na sve naše građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, istaknula je Vitasović.

Apelirala je na sve  građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te slušaju upute kriznog stožera.

U ime policije zahvalila je svim savjesnim građanima na dojavama te ih i je pozvala da sumnje u kršenje mjera samoizolacije nastave dojavljivati policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!