20:27 / 21.03.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Pula: Otvoreni plamen uzrok sinoćnjeg požara u OŠ Veruda

Otvoreni plamen uzrok sinoćnjeg požara u OŠ Veruda

Otvoreni plamen uzrok sinoćnjeg požara u OŠ Veruda

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Otvoreni plamen, uzrok je požara koji je sinoć izbio u pulskoj osnovnoj školi Veruda u kojem je izgorjelo 20-tak četvornih metara izolacije krovišta, izvijestila je istarska policija.

Očevid požara na školskoj zgradi u Banovčevoj ulici u Puli, koji je planuo sinoć oko 19,50, provela je danas policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen. Izgorjelo je oko dvadeset četvornih metara izolacije krovišta, no vatra nije zahvatila unutrašnjost osnovne škole Veruda.

- Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena, a policija provodi opsežno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, priopćeno je iz Policijske uprave istarske.

Sinoć nakon dojave, na požarište je izašao veliki broj pulskih vatrogasaca koji su uspješno, u vrlo kratkom roku, ugasili požar, pa se zato vatra nije proširila na učionice škole, čime je izbjegnuta veća materijalna šteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!