Pula: Policija traga za sudionicima masovne tučnjave; gradonačelnik se ispričao

12:45 / 29.05.2022.

Autor: HRT/Hina

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić

Foto: HRT / HTV

Pulska policija traga za sudionicima masovne tučnjave u kojoj je jučer rano na pulskoj Rivi lakše ozlijeđena jedna osoba, a prema neslužbenim podacima radilo se o sukobu tridesetak pulskih i riječkih mladića među kojima su bili maturanti.

Dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Riva, policija je dobila u subotu oko 1.30 sati, a utvrdila je da je sukobu više osoba prethodila svađa. Nitko od sudionika na mjestu tučnjave nije zatražio liječničku pomoć, ali je naknadno jedan 18-godišnjak pomoć zatražio u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Nataša Rogić
iz Istarske policije rekla je da policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti tog slučaja, pregledavaju snimke videonadzora i poduzimaju mjere na pronalasku počinitelja. Pulski gradonačelnik ispričao se riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima.

Policija obavlja razgovore s osobama koje imaju saznanja o tom događaju, no dosad još nitko od sudionika tučnjave nije priveden. U tučnjavi je prema neslužbenim podacima sudjelovalo dvadesetak pulskih i 11 riječkih mladića, a po pisanju riječkih medija među njima su bili maturanti riječke Elektrotehničke škole koji su na tri dana doputovali u Pulu proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Tučnjavu je na društvenim mrežama komentirao pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji se ispričao gradonačelniku Rijeke, riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima te od policije očekuje da privede huligane.

- Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije iskazali na ovoj djeci. Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati, u gradu u kojem je svatko dobrodošao, objavio je Zoričić.

Najavio je da će idući tjedan sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo kako se takve stvari više ne bi događale.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!