Pula: Prijave protiv troje službenika zbog nezakonite legalizacije

26.01.2023.

13:34

Autor: HINA/HRT/A.S.

Prijave protiv troje službenika zbog nezakonite legalizacije

Prijave protiv troje službenika zbog nezakonite legalizacije

Foto: Matko Begovic / Pixsell

Istarska policija kazneno je prijavila troje službenika jedinica regionalne samouprave koje sumnjiči da su izdali nezakonito rješenje kojim je legalizirana bespravno izgrađena građevina u Pomeru kod Pule.


Sumnjaju da je 53-godišnjak iz Pule, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave nadležna za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, 15. prosinca 2015., na poticaj 49-godišnje vlasnice nekretnine na području Pomera, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, nezakonito izdao rješenje o izvedenom stanju. Time je građevina nezakonito legalizirana.

Nakon saznanja o nezakonito izdanom rješenju, u listopadu prošle godine 42-godišnjakinja iz Poreča koja, kako se neslužbeno doznaje, obnaša funkciju pročelnice županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, dala je uputu 41-godišnjoj voditeljici odsjeka tog odjela da izda rješenje o ništavnosti nezakonito izdanog rješenja s ciljem prikrivanja počinjenog kaznenog djela i počinitelja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!