Pula: Pronađeno skoro 23 kile marihuane i oko 360 grama kokaina

09.12.2022.

13:03

Autor: Hina/HRT

Pronađena marihuana

Pronađena marihuana

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Gotovo 23 kilograma marihuane i više od 360 grama kokaina te automatski pištolj s ručnom bombom i streljivom pronašla je istarska policija u Puli kod dvojice muškaraca, koji su uhićeni i kazneno prijavljeni.

Iz policije su u petak izvijestili kako su dvojicu Puljana u dobi od 31 i 35 godina jutros priveli zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, s tim da je 31-godišnjak osumnjičen i za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja te eksplozivnih stvari.

Temeljem saznanja da se bave preprodajom droge uhićeni su na području Pule, nakon što su im po sudskom nalogu pretraženi domovi, poslovni prostori i vozila.

Pronađeno im je gotovo 23 kilograma marihuane, više od 360 grama kokaina i oko pet grama heroina, uz smjesu za povećanje mase droge, pet digitalnih vaga te nekoliko tisuća kuna za koje u policiji sumnjaju kako potječu od 'dilanja' droge.

Prilikom pretraga doma i vozila 31-godišnjaka pronađen je i automatski pištolj s prigušivačem, probojno zapaljivo streljivo za automatsko oružje, ručna bomba i još jedan prigušivač.

Budući da se radi o oružju čije je posjedovanje zakonom zabranjeno (kategorija A), protiv osumnjičenog se podnosi i kaznena prijava zbog nedozvoljenoa posjedovanja i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari.

Tijekom pretraga policajci su pronašli još dva pištolja čije posjedovanja nije zabranjeno, ali ih 31-godišnjak i 35-godišnjak nisu registrirali i prijavili policiji, koja protiv njih zato podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!