15:29 / 28.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

U Istri nastava za učenike viših razreda OŠ i dalje na daljinu

default error photo

Od 3. do  7. svibnja u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za učenike od 5. do 8. razreda održavat će se prema modelu C, na daljinu, kao i u svim srednjim školama, osim za maturante, odlučio je županijski Stožer civilne zaštite.

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, županijski Stožer civilne zaštite donio je odluku da će se od 3. do 7. svibnja u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za predmetnu nastavu za više razrede osnovnih škola, od petog do osmog razreda, održavati prema modelu C, odnosno na daljinu.

Istodobno, u istom razdoblju u svim osnovnim školama, nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije za niže razrede od prvog do četvrtog razreda nastavlja se prema modelu A, odnosno u školi, navodi se u priopćenju.

 - Od 3. svibnja do 7. svibnja u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati na daljinu odnosno prema modelu C, dok će se za maturante nastava odvijati u školi prema modelu A, s pripadajućom praksom, dodaju iz istarskog Stožera civilne zaštite.

- Epidemiološka situacija u Istri je pod kontrolom i nije alarmantna, ali još uvijek nije tako povoljna da bi dopustili i učenicima viših razreda osnovnih škola da nastavu pohađaju u školi. Uostalom, gotovo 50 posto od ukupnog broja osoba u samoizolaciji u Istri odnosi se na učenike razredne nastave i predškolskog odgoja, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!