16:55 / 25.08.2020.

Autor: M.M./Hina

Pula: Zbog pojave Covida-19 zatvoren beach bar u Funtani

Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon pulske mesnice "Libero" koronavirus je ovih dana ušao i u beach bar u Bijeloj uvali u Funtani koji je zatvoren.
Nakon pulske mesnice "Libero" koronavirus je ovih dana ušao i u beach bar u Bijeloj uvali u Funtani koji je zatvoren pošto se na tom području povećao broj zaraženih osoba, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

-
U Hrvatskoj 219 novih slučajeva, preminule dvije osobe   

Na osnovu epidemioloških indikacija, grupiranja novozaraženih osoba i rezultata testiranja osoblja, Državni inspektorat i Sanitarna inspekcija su u suradnji s epidemiologom županijskog Zavoda za javno zdravstvo donijeli tijekom dana rješenje o zatvaranju beach bara u Funtani, navodi se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje da se posljednjih dana povećao broj zaraženih osoba na tom području koji se dovode u vezu s tim beach barom te su dosad zaraženi vlasnici i konobarica tog lokala. U vezu s tim beach barom dovode se dvije od trinaest danas novozaraženih osoba.

- Neovisno o tome stanje u Funtani, Vrsaru i okolici je mirno i pod kontrolom te sve građane pozivam da budu oprezni i odgovorni te da drže fizičku distancu, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac

U Istri je tijekom protekla 24 sata utvrđeno trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je jučer ispitano ukupno 505 uzoraka briseva na Covid-19, najviše od početka epidemije. U sedam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba, među kojima, i četiri osobe koje su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa u Puli, ali se ne radi o djelatnicima mesnice. U tri slučaja radi se o obiteljskim i bliskim kontaktima i to dva u Vrsaru te jedan u Puli.

Tri zaražene osobe su strani državljani iz Republike Srbije koji borave u Istri iz poslovnih razloga. U jednom slučaju riječ je o 87. godišnjem državljaninu Kraljevine Nizozemske koji je prema protokolu Opće bolnice Pula testiran na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!