Puljak: Očistit ćemo Gradsku upravu i tvrtke od neradnika

22.08.2022.

13:43

Autor: M.M./HRT

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: HTV / HRT

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević objasnili su zašto su dali otkaz djelatniku gradske uprave.Otkaz mu je uručen jer je, u suradnji s policijom, utvrđeno da je bio na lažnom bolovanju. Potkraj svibnja zaposlenik je napustio zemlju i navodno radio u inozemstvu. Otvarao je bolovanja na 42 dana, najviše koliko se može bez upletanja komisije, a da se nije vraćao u Hrvatsku. Dan nakon drugog kruga izbora u lipnju - karticu za evidenciju dolazaka provukla je njegova kolegica.

- S obzirom da je navedena osoba već bila tema medijskih natpisa, o tome da postoji određena sumnja da uopće nije bolesna kada se ne nalazi na poslu i uzima neplaćeno... već da radi drugi posao. S obzirom da smo imali informaciju da taj posao radi izvan RH, u suradnji s MUP-om smo provjerili nalazi li se ta osoba uopće na tlu RH. Ono što smo dobili je da je 28. svibnja osoba napustila RH bez da se u nju vraćala. A da je 1. lipnja i 3. kolovoza osoba, ne znam kako s obzirom da nije bila u RH, pregledana od strane svoje obiteljske liječnice i dano joj je bolovanje u kolovozu na puna 42 dana. Zašto 42, jer ako dajete 43. dan bolovanja onda se mora provesti vještačenje. Mislim da je evidentno da se radilo o smislenom maksimalnom guranju granica dokle se nekoga može pokriti u neradu u izbjegavanju radnih obaveza i omogućiti mu da radi na drugome mjestu, rekao je Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita.

- Svi zaposlenici gradske uprave i gradskih tvrtki koji marljivo, dobro, pošteno i vrijedno rade svoj posao i žele nastaviti na takav način imaju mjesto i mi ćemo uvijek stati iza njih jer želimo da javna uprava radi na dobrobit svojih građana. Oni koji to ne žele, oni koji žele iskorištavati sustav i ne žele doprinositi na pravi način, mi ćemo naći načina da oni nisu više među nama i da očistimo i gradsku upravu i gradske tvrtke od takvih ljudi i da oni koji rade da zaista doprinose i da nemaju nikakve štete od onih koji ne rade, istaknuo je Puljak.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!