Tko je u jeku kampanje podmetnuo Puljkovim suradnicima?

19:41 / 14.06.2022.

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/HRT

Puljak i Ivošević

Puljak i Ivošević

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Manje od dva tjedna ostalo je do ponovljenih izbora u Splitu. Umjesto niza gradskih problema koji čekaju rješenja - u fokusu kampanje i dalje je seks-skandal u kojem se našla stranka Centar. Izlaze i nove informacije. Političke reakcije ne prestaju. Na potezu je policija. Treba utvrditi s kim su se suradnici bivšeg gradonačelnika Puljka zapravo dopisivali.

To je seks skandal bez seksa i sve je namješteno, HDZ -u i HGS-u zavrnuli smo "špinu", poručuje Ivica Puljak koji kampanju nastavlja s istim timom.

- Bojan Ivošević se borio protiv nepravde za uvođenja reda i za javni interes, prvi put kada netko od nas napravi nešto kontra interesa javnosti, onda ćemo odgovarati. Mi nismo napravili ništa krivo, a seksualni život pojedinaca mora ostati njihova intima. Meni je zao da se jedna izjava vezana za osobe s invaliditetom shvatila krivo, ono što smo mi željeli reći je da ti koji su to napravili, koji su podmetali ove stvari iz kriminalnog miljea su iskoristili slabost ranjive skupine – kaže Puljak.

Unatoč medijskim napisima, nema novih skrivenih poruka, tvrdi Bojan Ivošević. Sve je poznato, samo se nastavlja prljava politička igra.

- Doslovno identične poruke koje su izašle u nedjelju i o njima smo govorili jučer, opet su se našle u eteru. Ja osobno sam rekao da se radilo o deeskalaciji razgovora, ja sam prestao odgovarati, a oni su poslali poruku Luki gdje su zaključile da nisam zainteresiran - poručuje.

Oporba mu spočitava političku nezrelost.

- Ne bih rekao da sam neiskusan ili naivan jer nijednu granicu u komunikaciji nisam prešao, niti kazneno niti prekršajno djelo, nisam napravio ništo nemoralno – kaže Ivošević.

- To najbolje potvrđuje koliko je tragično da Split na ove izbore izlazi kao talac djela i lika Bojna Ivoševića i Puljka koji ga štiti – smatra Ante Sanader, HDZ.

- Mislim da je Puljak izabrao krivu strategiju da bi opravdao svoje suradnike. Prvo je uvrijedio cijelu skupinu osoba s invaliditetom, a s druge strane nije bilo ni kolegijalno ni prijateljski da se Luku Baričića dodatno izložilo – dodaje Davor Matijević, SDP.

- Pokušavat braniti nešto što je neobranjivo, izvrtati teze i svaki put u takvoj situaciji se vraćate na ono što je kao mantra, što god da se dogodilo, mi ćemo uvoditi red i nema te sile koja će nas spriječiti – kaže Zoran Đogaš, HDZ.

Splitska seks afera došla je i do Sabora.

- I sad vađenje da im je smjestila konkurencija, to je veliki problem u Hrvatskoj. Obavještajni aparat se ne koristi za zaštitu građana, nego za obračune političkih konkurencija, a s druge strane koliki diletant moraš biti da u jeku političke kampanje nasjedneš na neku Milicu i Aleksandru iz Srbije? – pita Nikola Grmoja, MOST.

- Izostankom priznanja pogreške oni opet pokazuju da su ljudski, politički, psihički i emocionalno nedorasli sudjelovati u bilo čemu, a pogotovo u vođenju grada. Kažu - ovo je sramota Splita! Ne, gospodo, ovo je sramota pojedinaca – uvjerava Andro Krstulović Opara, HDZ.

Dalija Orešković misli da su se članovi splitskog centra poskliznuli.

- Političkim strukturama koje se pozivaju na svoje katoličko domoljublje i neke moralne principe po kojima oni sami prvi u svom privatnom životu ne žive jer imaju druge brakove, imaju djecu s ljubavnicama i sada reći da je ovo što se događa u Splitu veći problem od svih korumpiranih ministara koji nisu privedeni pravdi, niti će možda ikada biti, ako HDZ sljedećih godina ostane na vlast – poručuje Orešković.

Ova afera sada je u rukama policije, a borba za Split svih 9 kandidata ide dalje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!