14:22 / 26.10.2021.

Autor: HRT/Hina

Puljak: Nisam u sukobu interesa zbog OTP-a, to je banka u kojoj Grad ima račun

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak odbio je u utorak nagađanja da je u sukobu interesa zbog ugovora s OTP bankom radi pokrivanja proračunskog minusa jer je to banka u kojoj Grad ima tekući računi i gdje jedino može biti u minusu.

- Nema tu nikakvog sukoba interesa zato što je to uobičajena stvar u poslovanju koju je radio i prethodni gradonačelnik (Krstulović Opara) isto tako. Ima samo jedna banka u kojoj možete imati minus na tekućem računu, a to je ona banka u kojoj imate tekući račun. Dakle, nema tu nikakvog sukoba interesa, niti ničega što bi bilo imalo sumnjiv, izjavio je Puljak novinarima.

On je to rekao odgovarajući na novinarski upit je li spreman dati ostavku na dužnost splitskoga gradonačelnika ako Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdi njegov sukob interesa u vezi s kreditom u OTP banci.

Tajnik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević prošlog je tjedna zamjerio Puljku da nikoga nije izvijestio o ugovoru koji je s OTP bankom potpisao 15. srpnja ove godine o uzimanju zajma od 135 milijuna kuna kako bi se riješio problem proračunskog minusa za ovu godinu u sklopu rebalansa proračuna. Matijević je u vezi s tim zajmom spomenuo i gradonačelnikovu suprugu Marijanu Puljak i zamjenika gradonačelnika Antonija Kuzmanića, koji su bili dugogodišnji djelatnici OTP banke.

Odgovarajući na novinarsko pitanja, gradonačelnik Puljak je danas rekao kako nije upoznat s navodima da je državna revizija utvrdila nepravilnosti u poslovanju Turističke zajednice Grada Splita. Dodao je kako će se informirati na današnjoj sjednici Vijeća Turističke zajednice.

Puljak je izjavu dao nakon što je na Narodnom trgu (Pjaca) položio vijenac na spomen ploču antifašističkim borcima, osloboditeljima grada 26. listopada 1944.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!