14:17 / 02.04.2022.

Autor: HRT/Hina

Puljak: Ovaj potez dosad još nitko nije učinio

Ivica Puljak i Bojan Ivošević

Ivica Puljak i Bojan Ivošević

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Splićani se pripremaju za izbore. I dok se nagađa tko će u novu utrku za gradonačelnika, gradonačelnik na odlasku i njegov zamjenik u Splitu se druže s građanima.

Puljak i Ivošević kažu da ovo nisu pripreme za izbore nego da je riječ o uobičajenoj šetnji i razgovoru sa sugrađanima. Željeli su, kažu, pokazati na koji način oni razmišljaju i kako su im naklonjeni građani, stoga se ne boje novih izbora.

- Ovaj potez koji smo mi napravili je potez koji dosad nitko nije učinio, a to je da smo se odrekli svojih fotelja i funkcija, da bismo pokazali građanima da nam je važno što oni misle, misle li da smo do sada dobro radili ili ne. Ako misle da smo dobro radili, neka nam daju podršku da i dalje tako radimo - kazao je Puljak.

Njihova kampanja je njihov stil rada, poručio je Ivošević.

- Ono što smo radili prije nego što smo izabrani, ono što smo radili na našim dužnosničkim funkcijama i ono što planiramo raditi u budućnosti. Kampanja nije ništa nego naš rad - poručio je.

Na rivi su im prilazili građani koji gaje simpatije prema njima, ali i oni kojima nisu baš osobito simpatični. Policija je pratila događaj kako ne bi došlo do incidenta.

U subotnjoj šetnji rivom bio je i Željko Kerum. Kazao je da se radi o "neljudima koji će se ponovno kandididrati za ova dva mjesta" i da će on sve napraviti kako bi ih maknuo s vlasti. Rekao je i da Ivica Puljak i Bojan Ivošević ne zaslužuju voditi grad pa će se i on opet kandidirati za gradonačelnika, javila je za HTV Ivana Šilović.


Splitski Most: Podnijet ćemo neopozive ostavke bez mogućnosti zamjene

Klub vijećnika Mosta koji je u Splitu bio dio vladajuće programske suradnje s gradonačelnikom Ivicom Puljkom u subotu je najavio neopozive ostavke bez mogućnosti zamjene u Gradskom vijeć", a poručuju i kako bi ostavku trebao dati drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

"Klub vijećnika Mosta na idućoj sjednici Gradskog vijeća podnijet će neopozive ostavke bez mogućnosti zamjene", priopćio je tročlani klub Mostovih vijećnika koji čine Josip Markotić, Ivana Bulj i Ivica Grković.

Oni podsjećaju kako su se pojavile informacije da su odustali od davanja ostavki te priopćenjem opovrgavaju takve informacije.

Mostov klub vijećnika također smatra kako osim gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića ostavku treba podnijeti i drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić za kojeg gradonačelnik Puljak u javnim istupima govori da će Grad voditi do izvanrednih izbora.

"Izvanredni izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće jedini su izlaz iz ove agonije," poručili su mostovci a građane su pozvali da u što većem broju izađu na izbore i podrže one za koje smatraju da su proteklih godinu dana radili u interesu grada.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!