Puljak pozdravlja odluku o prodaji Spaladium Arene

03.02.2023.

10:59

Autor: Hina/HRT

Spaladium arena

Spaladium arena

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković odlučio je da Spaladium Arena ide u prodaju. Najavio je da će cijena i uvjeti prodaje biti poznati nakon što se procijeni vrijednost nekretnine, prije 10 godina procijenjena je na oko 500 milijuna kuna.


U subotu, nakon što završi Gastro show, Spaladium Arena prestaje s radom. Opremu će se zaštititi, a objekt procijeniti pa prodati. Očekuje se da će konzerviranje skupe opreme stajati 200.000 eura. Predujam bi trebali platiti Grad Split i država, ali to još nisu učinili. Iz Arene upozoravaju kako će, zbog gašenja hladnog pogona, već za mjesec dana nastati više od 2,5 milijuna eura štete.

Stečajna upraviteljica ne želi pred kameru, ali u priopćenju podsjeća da se sve to događa zbog blokade od strane Grada. Razlog je 3 milijuna eura duga, i to je, ističe,jedini dug Spaladium Arene. Njezina je vrijednost otprije procijenjena na 66 milijuna eura, a prodaju će u elektroničkoj dražbi regulirati Fina.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak pozdravio je u petak odluku o prodaji Spaladium Arene, istaknuvši da će grad štititi javni interes te da je na području Lore uz već izgrađeni objekt dogovorena izgradnja četiriju kapitalnih objekata.

- Pozdravljam svaku odluku koja je zakonita i koja pridonosi vladavini prava, rekao je Puljak Hini.

Nije želio komentirati izjavu stečajnog suca Velimira Vukovića da Grad Split ima pravo prvokupa Spaladium Arene.


- Grad Split će se u budućim postupcima oko nerealiziranog projekta javno-privatnog partnerstva u Lori - kojim je ugovorena izgradnja četiriju kapitalnih objekata, a ne samo Spaladium Arene - postaviti tako da štiti javni interes građana Splita i javni interes Republike Hrvatske, rekao je Puljak.


Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković odlučio je na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo da Spaladium Arena i zemljište površine 30.798 metara četvornih ide u prodaju, potvrdio je u četvrtak taj sudac.


Velimir Vuković stečajni je sudac u postupku nad dužnikom - tvrtkom Sportski grad TPN koja upravlja Spaladium Arenom.


Stečajna upraviteljica predložila je prodaju nekretnine stečajnog dužnika uz obrazloženje da su 28. prosinca 2022. nastupile posljedice blokade računa stečajnog dužnika zbog aktiviranja ovršnih rješenja u naplati komunalne i vodne naknade od Grada Splita.


Vuković je najavio da će cijena i uvjeti prodaje biti poznati nakon što se procijeni vrijednost nekretnine, odnosno izgrađene zgrade Spaladium Arene i zemljišta, koje je prije desetak godina procijenjeno na oko 500 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!