Puljak u Dnevniku: Građani imaju šansu završiti eru Keruma i HDZ-a

21.05.2021.

19:25

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Dnevnik / HRT

Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita (Centar), rekao je večeras u HTV-ovom Dnevniku uoči drugog kruga lokalnih izbora kako se radi o povijesnim izborima u kojima građani imaju šansu završiti eru Željka Keruma i HDZ-a.

Puljak, koji je u prvom krugu osvojio najviše glasova, iznio je taktiku za drugi krug.


- Naša taktika je jednostavna. Mi smo dobili prvo poluvrijeme, sad ćemo pustiti protivnika da igra prljavo, suci će mu vjerojatno to tolerirati, ali na kraju će se publika okrenuti na našu stranu, mi ćemo zabiti gol, dobiti drugo poluvrijeme i pobijediti utakmicu, rekao je Puljak.


Rekao je kako bi volio da HDZ-ov kandidat Vice Mihanović i on građanima predstave vizije razvoja grada.


- Mi mislimo da oni predstavljaju viziju grada kakav je nekad bio i kakav je stagnirao i propadao jer su oni vladali zajedno s Kerumom, a mi predstavljamo drugačiju viziju grada, grada budućnosti, poručio je Puljak.


"Mislim da ćemo imati stabilnu većinu"

Što se Gradskog vijeća tiče, Puljak je rekao da su HDZ i Željko Kerum već sklopili koaliciju.


- Zaista mislim da su ovi izbori povijesni izbori u kojima građani imaju šansu završiti eru Keruma i HDZ-a, rekao je Puljak.

Izrazio je uvjerenje kako im neće biti problem sastaviti većinu.


- Mislim da ćemo imati stabilnu većinu u Gradskom vijeću, dodao je.

Puljak je rekao da će tijekom prvih šest mjeseci napraviti novu sistematizaciju gradske uprave te evaluirati rad pročelnika - one koji su dosad dobro radili zadržat će, a oni koji nisu neće imati mjesta u novoj sistematizaciji. Nove pročelnike, dodao je, neće dovoditi izvana, već će ih naći među djelatnicima Banovine.

"Mihanović može doći ispeglati robu ako želi"

Komentirajući Mihanovićevu tvrdnju da ne zna sve splitske glavne ulice rekao je kako zna sve glavne, ali ne zna sve sporedne, no da to ni nije njegov zadatak.


- To ne zna nitko, ne zna ni on isto tako sve ulice u Splitu. Nije to moj zadatak. Moj zadatak je da organiziram grad, da pobudim ljude da daju sve od sebe, rekao je Puljak, dodavši kako su se probudili optimizam i nada da Split može biti drugačiji i da se može završiti era Keruma i HDZ-a.


Puljak je rekao i da su kampanju financirali dijelom iz donacija, dijelom iz sredstava stranke koje je ona dobila za politički rad.

Puljak je na kraju komentirao i Mihanovićevu ponudu da mu dođe obrezati živicu, nakon što se Puljkova supruga na društvenim mrežama u šali požalila kako on to nije uspio učiniti.


- Ja sam mu danas rekao da u kući imam brdo neispeglane robe, može doći ispeglati robu ako želi, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!