15:22 / 20.08.2021.

Autor: P.F./Hina

Puljak zadovoljan s 565 kandidata za nadzorne odbore i upravna vijeća

Ivica Puljak, gradonačelnik Splta

Ivica Puljak, gradonačelnik Splta

Foto: HTV / HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zadovoljstvo što se za 80-ak članova nadzornih odbora i upravnih vijeća u trgovačkim društvima i javnim ustanovama grada Splita prijavilo 565 kandidata, čija su imena objavljena na web stranici grada.

Obećao je kako će se pri odabiru kandidata voditi računa isključivo o kompetenciji i stručnosti, a ne o stranačkoj pripadnosti.

- Veseli interes građana da sudjeluju u upravljanju i vođenju gradskih tvrtki i raduje nas vrlo veliki broj stručnih osoba koje su se prijavile, rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, sada slijedi ozbiljna selekcija kandidata te razgovori s njima.

- Zajedno s partnerima u Gradskom vijeću izabrat ćemo najbolje među kandidatima, a odabir će biti isključivo temeljem osobnih kompetencija i stručne kvalifikacije, poštujući pri tome sve zakonske smjernice koje propisuju procedure imenovanja članove nadzornih odbora i upravnih vijeća. Apsolutno nastupamo s pozicija transparentnosti procesa i odgovornosti prema našim građanima. U tom smislu, službeno ćemo objaviti i životopise budućih nadzornika i upravitelja, naglasio je Puljak.

Odgovarajući na pitanja novinara, gradonačelnik je rekao kako je obišao gotovo sve gradske tvrtke, te se upoznao s njihovim poslovanjem.

- Kada se imenuju novi nadzorni odbori, slijedi analiza rada gradskih tvrtki i njihovih uprava. Ako bude trebalo imenovati nove uprave, to će se napraviti isključivo prema stručnosti, a ne, kao što je često bilo do sada, prema stranačkim ili nekim drugim pripadnostima, poručio je Puljak.

Pri tomu je kazao kako djelovanje svih gradskih tvrtki mora biti temeljem transparentnosti i odgovornosti prema građanima i javnom novcu, kao i implementacije nove, odgovorne politike upravljanja gradom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!