Pulski carinici spriječili prodaju krivotvorene robe

09.08.2023.

14:44

Autor: Hina/E.P.C.

Pulski carinici zaplijenili krivotvorenu robu

Pulski carinici zaplijenili krivotvorenu robu

Foto: Carinska uprava / --

Carinici pulske mobilne jedinice spriječili su pokušaj nezakonite prodaje krivotvorenih proizvoda renomiranih robnih marki, izvijestila je u Carinska uprava.

Provodeći pojačane mjere nadzora na pulskom području carinici su u prodajnom prostoru vlasnika obrta iz Pule spriječili nezakonitu prodaju 1129 komada raznih artikala.


Riječ je o naočalama, nogometnim dresovima, odjeći, novčanicima, satovima i drugim predmetima označenima krivotvorenim znakovima renomiranih robnih marki kao što su Ray-Ban, Gucci, Adidas, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Dolce Gabbana, Louis Vuitton, Lacoste, Calvin Klein, Michael Kors, Monster, Nike i slično koji su se u prodaji našli bez odobrenja nositelja prava.


Zbog ponovljenog prekršaja iz Zakona o žigu vlasniku obrta izdan je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 6.300 eura. Pronađena krivotvorena roba oduzeta je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!