12:25 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Pulski HDZ: Vlada učinila sve kako bi pomogla brodogradnji

-

-

Foto: - / -

Uz potporu radnicima Uljanika gradski je HDZ na konferenciji za novinare prozvao IDS za bijeg od odgovornosti.
Predsjednica pulskog HDZ-a Marija Slišković ocijenila je u ponedjeljak neozbiljnom i neodgovornom izjavu predsjednika IDS-a Borisa Miletića kako država nije ništa uložila u Uljanik grupu ustvrdivši kako je upravo Vlada učinila sve kako bi pomogla brodogradnji, a time i radnicima državnim potporama, a HDZ-ov vijećnik  Petar Ćurić optužio je vrh pulskog IDS-a da "šuruje sa sindikatima" kako bi prosvjede radnika preselili u Zagreb.

"HDZ izražava potporu radnicima Uljanika i 3. maja u borbi za opstanak brodogradnje, u borbi za svoja radna mjesta i egzistenciju svojih obitelji ali i podršku u preispitivanju odgovornosti Uprave i Nadzornog odbora Uljanik grupe kao i u odabiru strateškog poslovanja", kazala je Slišković dodavši kako je upravo odlukom Vlade o davanju državnog jamstva u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanik brodogradilišta omogućeno funkcioniranje Uljanika u proteklih sedam mjeseci.

Ustvrdivši kako je budućnost brodogradnje, a samim time i Uljanika te radnika vezanih uz brodogradnju preozbiljna tema da bi se na njoj prikupljali politički bodovi, predsjednica pulskog HDZ-a Marija Slišković istaknula je kako je neozbiljno od strane IDS-a prebacivati odgovornost malo na Upravu, malo na Vladu, a malo i na strateškog partnera, odnosno isključivo na Vladu.

"Malo im je kriva uprava, malo Vlada. Smatram da je za ovo stanje najviše kriva sama uprava jer ona donosi odluke" - ustvrdila je Slišković koja je potvrdila, kao uostalom i IDS u nedjelju, kako nijedan od 14 menadžera Uljanika nije član HDZ-a. Osim toga mogu potvrditi kako ni Ivan Jakovčić , donedavni član Nadzornog odbora kompanije čiji je vlasnik odabrani strateški partner Uljanika, nije član HDZ-a. Je li još uvijek član IDS-a i je li povezan s IDS-om i Uljanikom, utvrdit će sama stranka" - poručila je Slišković.

HDZ-ov vijećnik u pulskome gradskome vijeću Petar Ćurić na konferenciji za novinare optužio je vrh pulskog IDS-a da "šuruje sa sindikatima koji djeluju u brodogradilištu Uljanik, kako bi prosvjede radnika preselili iz Pule u Zagreb".

"Imamo saznanja da iz samog vrha IDS-a pokušavaju pojedinim utjecajnim članovima sindikata sugerirati da prosvjed presele iz Pule u Zagreb, čak i da tamo dođe do određenih incidenata, a sve kako bi zadržali svoje fotelje u Puli i Istri," izjavio je Ćurić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!