13:49 / 10.02.2020.

Autor: Jasminka Kalčić/HRT

Pulski HZZO i dalje podstanar u Uljaniku

-

-

Foto: - / -

Najveća ispostava Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje u Istri, ona u Puli, ponovno dobiva novu lokaciju
Najveća ispostava Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje u Istri, ona u Puli, ponovno dobiva novu lokaciju. Ovoga puta, čini se, konačnu. S više od 4 milijuna kuna uređuju se prostori u središtu grada.

Prije 6 godina Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zbog požara je premješten iz svojih pulskih prostorija u strogome središtu grada. Skrasio se, kao podstanar, u Uljanikovoj zgradi.

Zgrada je definitivno neprimjerena za osiguranike, van je centra grada, u industrijskoj zoni, prostor je derutan, instalacije su jako loše a propašću Uljanika nestalo je i grijanja, kaže voditeljica Područne službe Pazin HZZO-a Vesna Vedrina Fabris.

Počne li ubrzo rasprodaja Uljanikove imovine, isjerat će ga i iz tih prostorija. Stoga su krenuli u potragu za novima. I našli ih. Opet su u strogom središtu grada, nasuprot HEP-u.

Glede ovog novog prostora, riječ je o najvećoj investiciji u zadnjih nekoliko desetljeća koje je HZZO u Istri napravio, investicija je teška 4,5 milijuna kuna, poručila je.

Do kraja godine 14-tero bi se djelatnika HZZO-a trebalo useliti u nove prostore. Kad je pak riječ o velebnom zdanju s početka priče, HZZO i Hrvatski zavod za mirovinsko zajedno traže njegova novog vlasnika. Jedan je poduzetnik želio platiti traženih 15 milijuna kuna, no zbog zahtjeva konzervatora odustao je.

Nakon što smo detaljno proučili financijske učinke takve kupnje i obnove te zgrade, jednostavno smo procijenili da projekt s naše strane nije bio financijski dugoročno održiv, poručio je poduzetnik Kristijan Floričić.

I našao novi, financijski isplativiji projekt. A nekadašnji dom mirovinskog i zdravstvenog osiguranja u Puli, čekajući ulagača, prijeti urušavanjem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!