Pulski vijećnici traže smjenu predsjednice Gradskog vijeća

01.08.2022.

15:35

Autor: Marko Percan/HRT4

Dušica Radojčić

Dušica Radojčić

Foto: HTV4 / HRT

Politička situacija u Puli i dalje je zamršena. Danas se održava sjednica Gradskog vijeća, a najvažnija točka dnevnog reda je smjena sadašnje predsjednice - Dušice Radojčić iz platforme Možemo! Ukupno 12 vijećnika potpisalo je prijedlog za njezin opoziv. 

- Ako se potvrdi to što su kolege predali 12 potpisa, onda će tako i biti. Želim da vijeće prođe mirno i dostojanstveno, da prođe sve procedure demokracije. Predsjednica je stavila 19. točku na dnevni red, kolege će o tome glasati i vjerujem, potvrditi svoje potpise pa krećemo dalje, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

- Moja smjena je očekivana. Nakon raspada koalicije bilo je sasvim jasno da nemam podršku bivših partnera, zbog svojih stavova u vezi s političkim pogodovanjem privatnom interesu, u prostornom planiranju. Ja sam s takvom praksom htjela prekinuti, a oni nastaviti, ustvrdila je Dušica Radojčić.

O političkoj situaciji u Puli izvijestio je Marko Percan. Pogledajte razgovor sa Zoričićem i Radojčić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!