15:53 / 06.02.2019.

Autor: Zrinka Perić/D.M./HRT

Puni se vukovarska poslovna zona

-

-

Foto: - / -

Samo prošle godine u Vukovaru je otvoren pozivni centar Hrvatske pošte, pogon Vukovarske pivovare kao i još mnogi pogoni.
U prošloj godini u Vukovaru je broj novih radnih mjesta osjetno porastao. Gradonačelnik Ivan Penava pohvalio se time na konferenciji za novinare pripisujući to općem oporavku gospodarstva u Hrvatskoj, potporama i otvaranju novih pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.

- Broj zaposlenih u Vukovaru krajem 2018. veći je za 579 osoba u odnosu na godinu dana ranije, što je povećanje broja radnih mjesta za 6,34 posto", istaknuo je Penava te dodao kako je broj obrta porastao u godini dana s 498 na 554, a povećane su i potpore vukovarskim poduzetnicima, kojima je prošle godine dodijeljeno 13 milijuna kuna poticaja.

Poticanje otvaranja novih radnih mjesta prioritet je Grada Vukovara

Samo prošle godine u Vukovaru je otvoren pozivni centar Hrvatske pošte, pogon Vukovarske pivovare kao i još mnogi pogoni. Jelena Kovačević suvlasnica je novootvorene vukovarske tvrtke za poslovno savjetovanje. Njezin obrt jedan je od 56 novih obrta otvorenih tijekom prošle godine u Vukovaru. Nova radna mjesta osigurao je Vukovarcima i dentalni tehničar Mario Božanović koji s vremenom planira još proširivati svoje poslovanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!