12:42 / 21.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Pupovac: Govor mržnje se udomaćuje i tolerira u javnom prostoru

-

-

Foto: - / -

U Zagrebu je predstavljen Bilten SNV-a "Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017.". Pupovac je komentirao podržavaju li i dalje vladajuće.
Na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavljen je Bilten SNV-a "Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017. godini".  Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac na predstavljanju je istaknuo da je govor mržnje nešto što se posljednjih godina udomaćuje i tolerira u javnom prostoru te da su najčešće mete pripadnici manjina i ranjivih skupina. 

Točno 393 događaja koji uključuju etničku netrpeljivost, reviziju i negiranje povijesnih događaja te uvrede, prijetnje, fizičke napade i govore mržnje usmjerene protiv Srba u Hrvatskoj zabilježilo je Srpsko narodno vijeće u prošloj godini. Predsjednik vijeća Milorad Pupovac istaknuo je kako se govor mržnje posljednjih godina udomaćuje i tolerira u javnom prostoru te da su najčešće mete pripadnici manjina i ranjivih skupina. Dodaje kako institucije ne provode zakone koji su na snazi, a da ključni akteri političke scene nikada nisu dovoljno jasno izrazili svoj stav i osudili.

"Očito da je i ova vlada kao i cijelo društvo u okolnostima u kojima se antimanjinska retorika i antimanjiske poruke šalju zato da bi se na vlast doveli oni koji će slobodno mrziti koji će slobodno širiti netoleranciju, koji će slobodno dokidati politički pluralizam i slobodno dokidati ustavne vrijednosti Hrvastke koje su sada na snazi. S druge strane vi ste u pravu i vladajuća većina, i Vlada, i predsjednica moraju jasno govoriti o pojavama kao što su ove", dodao je Pupovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!