Pupovac na obilježavanju Dana ustanka u Srbu

27.07.2023.

19:56

Autor: HRT

U povodu godišnjice podizanja antifašističkog ustanka u Srbu i ove su godine položeni vijenci na mjesnom groblju i odana počast Dalmatincima palima u oslobađanju Srba 1945. godine. Oni koji su poveli ustanak ne smiju biti zaboravljeni, poručio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac.


- Svojim životima, svojom borbom ostavili su trag antifašističke vrijednosti koje nam trebaju i danas i koje će nam trebati i sutra. Ne smijemo ih zaboraviti, neovisno o tome što o ovome mjestu nedovoljno znamo ili što se o ovome mjestu šire znanja koja s njim nemaju veze, rekao je Milorad Pupovac u Srbu na obilježavanju Dana ustanka.

- Ovdje se ujedinjujemo, ovdje se ne dijelimo po nacionalnosti, samo podržavamo ideju da trebamo poštivati one koji su se borili i koji su nesebično dali svoje živote da bi, nadamo se, bez obzira na turbulentna događanja, život bio bolji, kazao je Jure Krstulović, antifašistički borac iz Splitsko-dalmatinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!