10:54 / 12.03.2019.

Autor: P.F./HRT

Pupovac ne dolazi na koalicijski sastanak; Kuščević: Koga nema, bez njega se može

-

-

Foto: - / -

Ministar Kuščević izrešetan je novinarskim pitanjima o mnogim dnevnopolitičkim aktualnostima. Pogledajte odgovore o ministrici Žalac, Pupovcu, Bleiburgu, Lici i Uljaniku.
Uoči današnjeg sastanka vladajuće koalicije novinari su "uhvatili" ministra uprave Lovru Kuščevića i ispitali ga o mnogim dnevnopolitičkim aktualnostima. Pogledajte odgovore o ministrici Žalac, Pupovcu, Bleiburgu, Lici i Uljaniku.

O Žalac


To je tragično, želim djevojčici da se što prije oporavi, to nije razlog za ostavku. Ne čudim se, s obzirom na količinu posla da je Žalac zaboravila produljiti vozačku dozvolu, rekao je.

Dodao je kako je prekršajni postupak pokretnut i kako je platila kaznu za to kao i svaki drugi građanin te da smo pred zakonom smo jednaki i ne vidi političku odgovornost.

- Ovo oko Žalac je poruka ministrima i građanima da što prije uđu u sustav e-građani, obavijesti o isteku dokumenta dobivate isti dan, pozvao je ministar uprave.

O SDSS-u

- Koga nema, bez njega se može, komentirao je najavu da možda SDSS izađe iz vladajuće koalicije.

- Svatko može raditi što hoće, koalicija je stabilna, većina u Saboru stabilna, neće biti problema za projekte koje smo zacrtali. Očekujemo da ćemo razgovarati i čuti salve nezadovoljstva SDSS-a, dodao je Kuščević.

O Bleiburgu

- Naravno da Vlada cijeni svaku hrvatsku žrtvu, Vlada neće odustati od bilo kojeg hrvatskog interesa, ne vidim problem, rekao je Kuščević.

O izborima u Lici

- Pustimo to lokalnom HDZ-u, vidjet ćemo tko će s kime. HDZ je pobjednik, čim se stvori koalicija, razgovarat će o proračunu. Ako je razvojan, sami će donijeti odluku, uvjeren je ministar.

O Uljaniku

- Ova Vlada je jako puno napravila za Uljanik, preko 2 milijarde kuna jamstava, plaće iz proračuna. Treba odgovorno pristupiti tome, a to će Vlada i napraviti, rekao je Kuščević.

Nakon razgovora s novinarima stigla je informacija da saborski zastupnik i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac ne dolazi na sastanak vladajuće koalicije u 12 sati u Banskim dvorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!