14:05 / 30.10.2018.

Autor: HRT

Pupovac: Ne vidim da se Dalić može vratiti u Vladu dok je SDSS u koaliciji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac na pitanje novinara da komentira izjavu Martine Dalić u našoj jutrošnjoj emisiji "U mreži Prvog" u kojoj ga je optužila da je bio u sukobu interesa.
Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac odbacio je tvrdnje Martine Dalić izrečene u našoj jutrošnjoj emisiji "U mreži Prvog" da je bio u velikom sukobu interesa zbog Tesla banke jer je bio suvlasnik te banke koja je, kako je rekla Dalić, bila njegov politički projekt.

Martina Dalić: Pupovac je bio u sukobu interesa

Nisam dobio nikakvu uslugu od gospodina Todorića. Možda sam učinio neku uslugu u općem interesu odnosa između Hrvatske i Srbije, hrvatske i srpske privrede kad je u pitanju Agrokor. Ali prisustvo gospodina Todorića u Tesla banci ima veze samo s međudržavnim odnosima i njegovim interesom za razvoj ekonomskih odnosa; nema veze sa mnom, istaknuo je Pupovac. "Kad netko odlijepi, kad je netko kivan, onda svakoga tko mu nije išao niz dlaku uhvati na red. To nije odlika ozbiljnih ljudi", dodao je.

Na pitanje je li jučerašnji skup doživio kao rehabilitaciju ministrice Dalić, Pupovac je rekao kako ne vidi nikakve pretpostavke da bi netko mogao pozvati Martinu Dalić ponovno u Vladu dok  su oni u koaliciji. Nije želio komentirati činjenicu da je premijer Andrej Plenković bio na predstavljanju knjige.

A za samu knjigu kaže:"Tu knjigu ambicioznog naslova još nisam stigao pročitati. Samo sam je vidio. Ukazala mi se u prilično sveobuhvatnoj distribuciji koja je očito rezultat neobične sprege između autorice i jedne informativne medijske kuće, sprege koja očito ne traje samo od ove knjige", te dodaje: "Ta vrsta knjiga odavno su pročitane."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!