12:24 / 28.08.2019.

Autor: M.Š./Hina

Pupovac: Neću davati izjave dok ne raspravimo i ne analiziramo sve

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plenković je sinoć nakon sastanka HDZ-ova vodstva u središnjici stranke ocijenio da je Pupovčeva izjava nedopustiva i neprimjerena.
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije u srijedu želio komentirati ocjenu premijera Andreja Plenkovića da su neprimjerene i nedopustive njegove izjave u kojima je Hrvatsku usporedio s NDH i nazvao je čimbenikom nestabilnosti u regiji, rekavši da neće davati izjave dok sve ne analizira.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
- Plenković: Od Pupovca očekujem da ne pridonosi polarizaciji, izjave neprimjerene i nedopustive
- HBK i branitelji o izjavama Pupovca
- Divjak o izjavi Pupovca: Javne osobe trebaju biti oprezne i umjerene

- Ne, nećemo davati izjave dok ne raspravimo i ne analiziramo sve, kazao je Milorad Pupovac Hini ne želeći komentirati ni jučeranju izjavu predsjednika Vlade, ni val osuđujućih reakcija koje je izazvao u Hrvatskoj.

Andrej Plenković je sinoć nakon sastanka HDZ-ova vodstva u središnjici stranke ocijenio da je Pupovčeva izjava nedopustiva i neprimjerena.

- Smatramo krajnje neprimjereno, pa i nedopustivo izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem, ocijenio je Plenković.

Pupovac je za Radiosarajevo.ba u povodu najnovijih napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području nedavno izjavio da situacija u Hrvatskoj, u pogledu stanja mira, sigurnosti, te poštovanja Ustava, zakona te međunarodnih ugovora nije dobra.

- Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Hrvatskoj. I to pridonosi tomu da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije, rekao je, uz ostalo, u tom intervjuu Pupovac čija je Samostalna demokratska srpska stranka član vladajuće koalicije u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!