21:30 / 13.05.2018.

Autor: D.P./HRT

Pupovac o Dalić: Greške bacaju tešku sjenu na ono što je dobro u politici Vlade

-

-

Foto: - / -

Slabi li potpora HDZ-a i Vlade ministrici Martini Dalić? Više o tome u Temi dana govorili su predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i Radimir Čačić.
Slabi li potpora HDZ-a i Vlade ministrici Martini Dalić? Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirajući sadržaj prepiske tzv. skupine Borg rekao je da je to nešto u čemu ne bi volio sudjelovati. Premijer Andrej Plenković poručio je pak da će postaviti pitanje odgovornosti ako se ispostavi da je bilo pogrešaka. Više o tome u Temi dana govorili su predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i Radimir Čačić.

Na pitanje kako komentira današnje izjave premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Milorad Pupovac je kazao: "Sasvim je sigurno da su riječi premijera i riječi predsjednika Sabora drugačije intonirane i drugačije usmjerene. Jednostavno zato jer imamo sve više činjenica koje pokazuju da su po svojoj prilici napravljene pogreške koje se nisu smjele napraviti. Mora se uvijek voditi računa o zakonu. Nisam siguran da za neke od ovih stvari iz mailova postoji ikakav zakonski okvir."

"U ovom trenutku moramo zaštititi cijeli proces oko rješavanja pitanja Agrokora. U ovom trenutku to je postizanje nagodbe, a nakon nagodbe to je rekonstrukcija Agrokora i njegova nova poslovna politika", naglasio je. 

"Očito je da su u jednom trenutku napravljene pogreške. Te pogreške moraju biti vrednovane. Greške su takve da bacaju tešku sjenu na ono što je dobro u politici Vlade, na ono što je dobro u cijelom procesu izvlačenja Agrokora iz krize", rekao je Pupovac.

Radimir Čačić je kazao kako su oni podrška Vladi te kako je interes zemlje u ovom trenutku da se ne ide na izbore osim ako to okolnosti ne budu zahtjevale. Dodao je i da mailovi moraju biti tretirani samo na jedan način. "Ako je sve po zakonu i ne kolidira ni sa čim što je propisano - tada Vlada ovo ne treba tretirati kao ozbiljan udarac", kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!