13:30 / 28.09.2019.

Autor: HRT

Pupovac odgovorio HVIDRA-i: Sudite svima, meni na prvom mjestu

-

-

Foto: - / -

U Varivodama je održana komemoracija u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije ubijene za vrijeme i nakon operacije Oluja.
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Varivodama je sudjelovao na komemoraciji u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije ubijene za vrijeme i nakon Oluje.

Odgovarajući na pitanje o kaznenoj prijavi koju je HVIDRA protiv njega podnijela DORH-u poručio je "neka radi svatko što misli da treba raditi".

- Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu. Ja sam taj kojem treba prvome suditi i zadnjem suditi, ja sam toga svjestan. I neka sude, kako god žele, poručio je Pupovac.

Burno na sastanku HVIDRA-e u Makarskoj
Dodao je da ih podsjeća da "pozovu državu da sudi onima koji su počinili ratne zločine, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i pljačke".

U Varivodama je održana komemoracija u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije ubijene za vrijeme i nakon operacije Oluja.

U Gošiću je 27. kolovoza 1995. ubijeno sedam starijih osoba, a u Varivodama 28. rujna devet mještana. Počinitelji još nisu pronađeni i kažnjeni pa je sa skupa još jednom poslana poruka da svi ratni zločini moraju biti kažnjeni.

Naime, sudilo se zbog toga šestorici pripadnika hrvatskih vojno-redarstvenih snaga, no oslobođeni su zbog nedostatka dokaza. Pa se državu proziva da počinitelje pronađe i privede pred lice pravde.

Srpsko narodno vijeće od sljedeće godine neće komemoraciju organizirati samo za ubijene srpske civile, nego će se pijetet odati i ratnim žrtvama hrvatske nacionalnosti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!