19:27 / 13.07.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Pupovac odgovorio Milanoviću

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Predsjednik Zoran Milanović završio je radni posjet Bosni i Hercegovini. Još se jednom zauzeo za dosljedno provođenje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH uz puno poštovanje prava Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda. Žestoko je odgovorio svojim kritičarima, posebice profesoru Dejanu Joviću.


- Hrvati u BiH nisu manjina, mada sam čuo jučer da neki profesori politologije po hrvatskim televizijama lupetaju, što je nepismeno i u biti grozno i podmetaju takvu tezu da bi Hrvatima bolje bilo da su nacionalna manjina u BiH. Cijeli život borim se za prava manjina, za prava Srba, ne za malu sitnu kliku za koju glasa mali broj ljudi kojoj pripada i profesior politologije, a eksort je dama Milorada Pupovca zadnjih godinu dana, koji se također nastoji ugraditi, rekao je Milanović.

A stigao je i odgovor čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

- Kad to kaže u posjeti drugoj zemlji u kojoj poziva tu zemlju na uzor toga kako se trebaju poštivati manjinska prava kako ih poštuje Hrvatska, a istovremeno ovdje u istoj toj zemlji kaže da on bolje predstavlja Srbe i druge manjine nego što ih predstavlja izabrani predstavnici onda to doista predstavlja političku poruku koja niti afirmira Republiku Hrvatsku, a niti afirmira njezinog predsjednika, rekao je Pupovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!