16:17 / 17.11.2019.

Autor: D.M./IMS/HRT

Pupovac: Počast za sve žrtve Vukovara

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izaslanstva SNV-a, Udruženja porodica Protiv zaborava kao i manjinskih srpskih vijeća odali su u Vukovaru počast stradalim Hrvatima i Srbima tijekom rata u tom gradu.
Izaslanstvo Srpskoga narodnog vijeća, Udruženja porodica "Protiv zaborava" te manjinskih srpskih vijeća u Vukovaru je položilo vijence za, kako navode, stradale u ratu od '91. do '95. Bačeni su vijenci u Dunav kod Tri Vrške, položeni na Ovčari, a u sabornoj crkvi svetog Nikole zapaljene su svijeće.

- Ovdje u crkvi sv. Nikolaja zapalili smo svijeće za sve stradalnike, za sve žrtve, za sve ljude koji su stradali u ratnom periodu u gradu Vukovaru, kazao je Milorad Pupovac. Na pitanje je li spreman na dijalog s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom oko rješavanja problema nestalih rekao je kako je to posao drugih državnih institucija čiju nezavisnost treba štititi. S gradonačelnikom i s drugim političarima, kaže, može voditi dijalog o tome kako da se stvore pretpostavke da institucije što moguće bolje rade.- Posebno možemo voditi dijalog o tome kako da pomognemo da se između Hrvatske i Srbije uspostavi dijaloga o sudbini nestalih i o sudbini ljudi koji su stradali ovdje i kako da se obnovi prije 5-6 godina zaustavljena suradnja u procesuiranju zločina između Hrvatske i Srbije. Sudbina nestalih jednako je važna i za Hrvate i za Srbe, rekao je Pupovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!