14:27 / 15.09.2018.

Autor: HRT

Pupovac: Reakcija stiže uskoro

-

-

Foto: - / -

Na novinarsko pitanje misli li da je to pritisak na srpsku zajednicu, Pupovac je uzvratio: "Ako pitate Kineze, oni će vam reći da nije na njih!".
SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac odbio je novinarima komentirati zahtjeve braniteljskih udruga da se očituje o Oluji i Domovinskom ratu, ali je najavio da će reagirati "uskoro".

"Što se tiče naše reakcije na sve što se događa u Vukovaru i oko pitanja za ratne zločine i oko pitanja prava manjina - uskoro će biti naša reakcija",  rekao je kratko Milorad Pupovac, nakon okruglog stola GONG-a u Novinarskom domu. Na novinarsko pitanje misli li da je to pritisak na srpsku zajednicu, Pupovac je uzvratio: "Ako pitate Kineze, oni će vam reći da nije na njih!".

Braniteljske udruge zatražile su od Pupovca, partnera u HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji da se, zbog odlaska u Bačku Palanku i izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića 5. kolovoza, da se očituje o Domovinskom ratu i Oluji. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava za 13. listopada najavio je prosvjed zbog neučinkovitog procesuiranja ratnih zločina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!