Pupovac upozorava na međuetničke sukobe

27.08.2020.

19:20

Autor: Dnevnik/HRT

default error photo
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac iz Vukovara je upozorio na problem međuetničkog nasilja u tom gradu.
Na konferenciji za novinare sazvanoj zbog napada na dvojicu mladića srpske nacionalnosti, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac iz Vukovara je upozorio na problem međuetničkog nasilja u tom gradu.

Podsjetimo, ovoga tjedna dogodilo se više sukoba u kojima je nekoliko osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Policija je priopćila da se provodi kriminalističko istraživanje te da su neki od počinitelja zbog istog razloga već kažnjavani.

- Radi se o nasilju sa političkom pozadinom i sa političkim sponzorstvom. Riječ je o nasilju kojim se želi suspendirati ili ograničiti kako ustavni poredak RH tako i norme međunarodnog poretka, rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

- Grad Vukovar osuđuje svako nasilje no moram istaknuti da se 99,9% građana osjeća sigurno i živi u miru, nažalost pojedinačnih slučajeva je uvijek bilo i institucije će riješiti i ove slučajeve, rekao je Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara.

- Policija neprestano radi na preveniranju svih nasilnih ponašanja i jamči sigurnost svih građana grada Vukovara pritom ne razlikujući same građane, rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!