17:54 / 08.10.2018.

Autor: P.F./HRT

Pupovac za Politiku: Premijer osudio napad, a Predsjednica nije

-

-

Foto: - / -

Pupovac je rekao kako ga je poslije napada zvao premijer Andrej Plenković te je i javno osudio napad.
Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac u intervjuu za srbijanske novine Politika, između ostalog, govorio je o nedavnom napadu u Zagrebu.

Pupovac je rekao kako ga je poslije napada zvao premijer Andrej Plenković te je i javno osudio napad.  Očigledno je da su premijer i njegovi nadležni ministri prepoznali stvar koja nije bezazlena, rekao je Pupovac. Dodao je kako to nije učinila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Pupovac se prisjetio i pisma koje je zbog atmosfere mržnje prema srpskoj manjini uputio predsjednici 2016. godine. "Dosad sam se obraćao samo predsjednici Republike, pismom prije nekoliko godina i u jednoj sličnoj atmosferi. Ali, nažalost, to pismo nije ostalo interno, kao što sam mislio, nego sam dobio javni odgovor u kome sam i ja proglašen odgovornim za to što mi se događa, rekao je Pupovac u razgovoru za Politiku.

Pupovac: Hrvatska i Srbija moraju nastaviti razgovor

U intervju se osvrnuo i na položaj Srba u Hrvatskoj. Teško se može od Srbije tražiti rješavanje problema Hrvata u Vojvodini, a da se pritom ne čine napori da se unaprijedi položaj Srba u Hrvatskoj. Mora se mnogo uložiti u unaprjeđenje odnosa između Hrvatske i Srbije. Pritom se ne mogu zapostaviti svi problemi s kojima se susreću Srbi u Hrvatskoj, ustvrdio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!