Putnički brod Tijat udario u teretni brod i potopio ga

31.01.2018.

21:46

Autor: HRT

Ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mještani su iz mora spasili dva člana posade, doznaje se iz šibenske Lučke kapetanije. 'Tijat' je dobio zabranu plovidbe. Istraga se nastavlja sutra.
Jadrolinijin putnički  brod 'Tijat ' sudario se u jučer oko 18,30 sati s teretnim brodom 'Plavi Jadran' oko 200 metara od obale otoka Prvića. Nakon toga je 28-metarski teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25 metara. Mještani su iz mora spasili dva člana posade, doznaje se iz šibenske Lučke kapetanije.'Tijat' je plovio od Prvić Šepurina do Prvić Luke. Pretrpio manja oštećenja te će prenoćiti na vezu u Prvić Šepurini. Lučki kapetan Robert Baljkas je izjavio kako se ne vide nikakva onečišćenja mora." Ako ima curenja, za njih ne znamo. 'Tijat' je dobio zabranu plovidbe i sutra će se po danu nastaviti istraga", rekao je Baljkas. Istaknuo je kako je najvažnije da nema nestalih pa nema potrebe za pomorskom potragom koja bi u noćnim uvjetima bila iznimno teška.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!