10:46 / 27.06.2020.

Autor: I.D./HINA

PUZ: Kaznene prijave protiv petero osoba zbog prostitucije

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Među osumnjičenima su četiri žene u dobi od 26, 46, 37 i 52 godine te jedan 42-godišnji muškarac.
Zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela prostitucije, vrbovali ženske osobe za pružanje spolnih usluga za novac pod krinkom masaže, podnesene su kaznene prijave protiv petero osoba, izvijestila je u subotu zagrebačka policija.

- Sumnja se da su prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe i drugoga pribave nepripadnu imovinsku ili drugu korist, od početka svibnja do 25. lipnja 2020. mamili, vrbovali i poticali ženske osobe da radi stjecanja materijalne koristi pružaju spolne usluge uz novčanu naknadu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Među osumnjičenima su četiri žene u dobi od 26, 46, 37 i 52 godine te jedan 42-godišnji muškarac.

Policija navodi da su radi pružanja spolnih usluga za novac, putem oglasa pod krinkom obične i erotske masaže tražili ženske osobe koje bi pružale navedene usluge, a zatim u osobnom kontaktu sa zainteresiranim osobama dogovarali uvjete pod kojima će se pružati spolne usluge i način zarade.

- Nakon toga su, po tim dogovorima, objavljivali veći broj oglasa u kojima su se, također pod krinkom masaže, nudile spolne usluge za što su na području Zagreba prethodno unajmili više stanova te pribavili radne telefone na koje su se javljale osumnjičene ženske osobe, navodi policija.

- Te ženske osobe zatim su stupale u kontakt sa zainteresiranim muškarcima kojima su se lažno predstavljale i s njima dogovarale vrijeme, vrstu i cijenu usluge te ih zatim upućivale u stanove gdje su im žene pružale spolne usluge. Pritom je cijena seksualnih usluga iznosila više tisuća kuna, navodi policija.

Kriminalističko istraživanje proveli su Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji i koordinaciji PN USKOK-om i Općinskim državnim odvjetništvom u Novom Zagrebu, a tijekom istraživanja obavljene su pretrage stanova tijekom kojih je pronađeno više mobilnih uređaja i novac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!