Rab: Evakuacija zbog curenja plina

22:21 / 25.06.2019.

Autor: HRT

Ilustracija, Jurica Galoić/PIXSELL

Ilustracija, Jurica Galoić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

I danas su od ranih jutarnjih sati na terenu dežurne službe koje mjere kolika je koncentracija propan-butana i ugljičnog monoksida.
Mještani grada Raba u Plovanovoj ulici u ponedjeljak su prijavili da osjećaju miris plina, javlja portal 24 sata. Utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Iz sigurnosnih razloga evakuiran je dio građana.

Nakon prijave u Plovanovoj ulici na teren su izašli vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća, protupožarni inspektor i komunalni redar te su napravili zonu sigurnosti od 100 metara, piše portal.

Mjerni instrumenti ukazivali su na visoku koncentraciju plina (i do 100%) i ugljičnog-monoksida i utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Nakon toga privremeno su preseljeni stanari iz Ulice Biskupske drage, Ulica Dinka Dokule i Plovanove ulice. Tijekom noći na utorak, zbog sigurnosnih razloga, bile su zatvorene i ceste oko hotela.

Nakon što je u jutarnjim satima utorka ponovno mjerenje pokazalo prisutnost propan-butana i ugljičnog monoksida, odlučeno je da se iz preventivnih i sigurnosnih razloga ponovno privremeno izmjeste stanari dijelova ulica: Ulica Biskupska Draga, Ulica Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi, piše portal.
Ilustracija, foto: Igor Soban/PIXSELL

Ilustracija, foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!