12:54 / 19.02.2021.

Autor: Hina

Radin: Na izbore s prozirnim maskama!

Furio Radin, potpredsjednik Sabora

Furio Radin, potpredsjednik Sabora

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

 Potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin iznio je u petak zanimljiv prijedlog vezan uz skore lokalne izbore i obvezu nošenja maski zbog pandemije bolesti COVID-19.


Morat ćemo nabaviti prozirne maske za one koji idu na izbore, rekao je Radin dok je predsjedao Saborom, a nakon što, kaže, nije s maskom prepoznao Mira Totgergelija (HDZ) koji se javio kako bi iznio svoje viđenje stanja u zdravstvu u raspravi o Vladinoj uredbi kojom se mijenja Zakon o zdravstvenoj zaštiti. 


Zastupnici u Sabornici moraju stalno nositi maske, skidaju ih samo ako govore za govornicom, Totgergeli je govorio iz klupe, pa ju nije skidao.


Zanimljiva primjedba, uzvratio mu je Totgergeli koji je pohvalio rad svih zdravstvenih djelatnika za pandemije COVID-a.


- Ono što naš zdravstveni sustav prolazi unatrag godinu dana, usporedivo je, možda, samo s ratnim vremenom, rekao je zastupnik i iznio svoje viđenje kako osigurati liječnike u seoskim područjima. Taj problem zajednički moraju rješavati Ministarstvo zdravstva, regionalna i lokalna samouprava, tamo gdje one potiču mlade da studiraju medicinu, daju stipendije, uključe se u rješavanje stambenog pitanja, imaju puno manje problema, rekao je Totgergeli.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!