Radio Sljeme - 70. godišnjica emitiranja

15.04.2023.

Zadnja izmjena 22:36

Autor: HRT/IMS

S obilježavanja 70. godišnjice Radio Sljemena

S obilježavanja 70. godišnjice Radio Sljemena

Foto: Dario Njavro / HTV/Facebook Radio Sljemena

Jedna od najslušanijih radijskih postaja u Zagrebu, HRT Radio Sljeme, obilježava 70. obljetnicu emitiranja. Rođendanska proslava počela je danas na Zrinjevcu gdje su organizirali druženje s građanima, odnosno slušateljima. Obilježavanje velike godišnjice završava u ponedjeljak kada će zagrebačke fontane zasvijetliti logom Radio Sljemena.

Nakon Zrinjevca, gdje je je Radio Sljeme prijepodne organizirao druženje s građanima, navečer se velika godišnjica emitiranja toga radija obilježila i u HRT-ovom studiju Bajsić gdje je premijerno prikazan dokumentarni film Voje Šiljka “Radio Sljeme - Abeceda Zagreba”. U utorak, 18. travnja, film će biti emitiran na Prvom programu u 20.15. Na svečanosti su večeras među ostalima bili glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, urednica Radio Sljemena Tanja Baran, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

Galerija
S obilježavanja 70. godišnjice Radio Sljemena  , Foto: Izvor:/Dario Njavro za HRT
S obilježavanja 70. godišnjice Radio Sljemena  , Foto: Izvor: /Dario Njavro za HRT

Evo kako je izgledalo druženje Radio Sljemena s građanima, prijepodne na zagrebačkom Zrinjevcu.

- Četiri sata života u dnevnom boravku, to se danas događa na Zrinjevcu. Napravili smo dnevni boravak od 10 najprepoznatljivijih emisija, ima tu naših pjevača, glazbenih urednika... Željeli smo da sva naša publika doživi ono što smo mi u programu već 70 godina. Ovdje je primarno emocija u pitanju, ono što Radio Sljeme daje svojim slušateljima i ono što oni daju nama. Mnogima od njih, posebno onima koji su sami, mi smo obitelj. Kad god nešto trebaju, zovu nas da im to riješimo. Naravno da smo uvijek na usluzi, rekla je Tanja Baran, urednica Radio Sljemena.

Stigla je i jedna ekskluziva. Pogledajte što je poručio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!