Milanović i Društvo hemofiličara: Treba podići kvalitetu života oboljelih

20.09.2022.

14:20

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Predsjednik Zoran Milanović primio je u povodu 30 obljetnice osnutka, članove Društva hemofiličara, a tom je prigodom istaknuto kako je liječenje te bolesti kvalitetno uređeno i dostupno te je Društvu među glavnim zadacima rad na podizanju kvalitete života oboljelih.


Predstavnici Društva predvođeni predsjednikom Markom Marinićem, predstavili su svoj tridesetogodišnji rad obilježen brojnim aktivnostima u cilju osiguravanja kvalitetne zdravstvene skrbi oboljelima od hemofilije. 


Na sastanku je istaknuto kako su oboljelima od hemofilije danas u Hrvatskoj dostupni svi potrebni lijekovi. Budući da je liječenje te bolesti kvalitetno uređeno i dostupno, članovi Društva istaknuli su kako im je danas jedan od glavnih zadataka podizanje kvalitete života osobama s hemofilijom što čine, između ostaloga, kroz organiziranje radionica i edukacija te sudjelovanjem na međunarodnim konferencijama o hemofiliji, navodi se u priopćenju predsjednikova Ureda.


Inače, 30. obljetnica osnutka Društva hemofiličara Hrvatske se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike obilježila krajem kolovoza. Društvo ima oko 420 članova, a osim oboljelih, okupljaju i članove njihovih obitelji, roditelje djece s hemofilijom, ali i liječnike, medicinsko osoblje te brojne stručnjake raznih profila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!