Radni sastanak oko osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom

19.03.2021.

15:51

Autor: HRT/D.D.

Sastanak oko osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom

Sastanak oko osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom

Foto: Stožer civilne zaštite VSŽ / HRT

Župan Božo Galić primio ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te održao radni sastanak na temu osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije.

Pročelnik Upravnog odjela za pravne i opće poslove Marko Dikonić iznio je na temelju zakonskih propisa proces aktivnosti osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, što Vukovarsko-srijemska županija na čelu sa županom Božom Galićem podržava u cijelosti.

U okviru djelatnosti koje će Javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije promicati, obuhvaćene su humanitarne aktivnosti, djelatnosti socijalnog poduzetništva i promicanje ostvarivanja prava osoba s invaliditetom, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

S predstojećom realizacijom ovog projekta korisnici Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, imat će mogućnost aktivno sudjelovati i izravno pridonijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom svih životnih dobi.

U priopćenju stoji kako ministar Aladrović podržava osnivanje Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije te se zalaže za funkcioniranje nove ustanove i daljnjeg pružanja pomoći korisnicima usluga.

Sastanku su nazočili i ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kao i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, sa zajedničkim ciljem poduzimanja mjera i intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom u društvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!