U splitskom Kauflandu poginula radnica

15.06.2023.

Zadnja izmjena 19:25

Autor: Dnevnik/HRT/Hina

Split

Split

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

U nesreći na radu na prostoru trgovačkog centra u Splitu sinoć je smrtno stradala 50-godišnja djelatnica prilikom korištenja hidrauličnog stroja za prešanje kartona, izvijestila je u četvrtak ujutro splitsko-dalmatinska policija.

Iz Splita se u središnji Dnevnik HRT-a javila Karmen Šore s detaljima o tragediji.

- Cure detalji istrage, navodno je nesretna žena na završetku radnog vremena nosila karton u kanti u spornu prešu, a kanta joj je slučajno ispala. Ona ju je pokušala izvući, a u tom trenu se preša upalila i tu je započela agonija, rekla je Šore.

Neslužbeno, dva sata je nesretna žena pokušavala dozvati pomoć.

- Nakon što su je njene kolege čuli, pozvali su vatrogasce i došlo je 15 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila koji su je izvlačili iz preše, ona je još uvijek bila u tim trenucima živa. Neposredno nakon što je dovezena u KBC Split je preminula. Na teren je odmah izašao zamjenik državnog odvjetnika i naložio obdukciju. Na teren je izašao i inspektor zaštite na radu Državnog inspektorata, a nitko od njih danas nije htio komentirati slučaj, svi čekaju da se istraga završi. Izraze sućuti uputili su i uprava trgovačkog lanca, no mala je to utjeha za jedan život kojeg nažalost više nema, zaključila je Šore.

Nesreća se dogodila malo prije ponoći.

Proveden je očevid u suradnji s nadležnim zamjenikom državnog odvjetnika te nadležnim inspektorom zaštite na radu Državnog inspektorata. Na temelju naloga zamjenika državnog odvjetnika bit će provedena obdukcija, naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Od splitskih vatrogasaca doznaje se da su sinoć pet minuta prije ponoći dobili poziv za tehničku intervenciju. Naveli su da je kod Kauflanda u hidrauličnoj preši za karton bila prikliještena žena koju su oslobađali.

U intervenciji je sudjelovalo 15 vatrogasaca s pet vozila Javne vatrogasne postrojbe grada Splita. 50-godišnja žena od teških ozljeda preminula u KBC-u Split.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!