11:34 / 15.11.2018.

Autor: HRT

Radnici HCR-a ne znaju pod kojim uvjetima idu pod okrilje MUP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U povodu ukidanja pravne osobnosti Hrvatskog centra za razminiranje, članovi sindikata, zaposlenici i pirotehničari HCR-a prosvjeduju na Trgu svetog Marka.
U povodu ukidanja pravne osobnosti Hrvatskog centra za razminiranje, članovi sindikata, zaposlenici i pirotehničari HCR-a prosvjedovali su na Trgu svetog Marka. Smatraju da pripajanje HCR-a Ministarstvu unutarnjih poslova, koje je planirano za početak 2019., nije ničim obrazloženo te se boje da će time biti ugrožen njihov rad.

Uoči prosvjeda djelatnika HCR-a na Trgu svetog Marka...

Djelatnici se pitaju pod kojim uvjetima će HCR postati dio MUP-a. Kažu da se zasad još ništa ne zna hoće li prelazak HCR-a u MUP utjecati na njihova radnička prava i obveze te ističu da se pribojavaju smanjenja plaća.

HCR je organizacija s rokom trajanja i ide svome kraju. Napravljen je plan rada prema kojemu bi Hrvatska trebala biti čista od mina do 2025., odnosno do ožujka 2026. Smatraju također da bi se posao razminiranja prilično usporio kada bi HCR došao u sustav MUP-a, kazali su iz HCR-a na današnjem mirnom prosvjedu.

 

-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!