16:26 / 14.10.2019.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Radnici Liburnije izborili veće plaće

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dogovorena je i fiksna osnovica, odnosno visina boda. Usuglasili su se i kako će u novoj godini krenuti u nove pregovore vezane uz korekcije načina obračuna plaće.
Plaće radnika zadarskog autobusnog prijevoznika Liburnije od početka iduće godine bit će veće za 10 posto. Nakon niza sindikalnih akcija, prosvjeda, najava općeg štrajka, predstavnici sindikata postigli su na današnjem sastanku dogovor sa zadarskim gradonačelnikom.

Dogovorena je i fiksna osnovica, odnosno visina boda. Usuglasili su se i da će u novoj godini krenuti u nove pregovore vezane uz korekcije načina obračuna plaće.

- Do kraja godine, sukladno mogućnostima uz pravila o porezu na dohodak, nastojat će se radnicima isplatiti 400, 500 kuna mjesečno. Sada će se napraviti financijska projekcija tako da se na neki način premosti ovaj dio do kraja godine, izjavio je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

- Zadovoljni smo. Vidjet ćemo u narednim mjescima što se može napraviti s izmjenama kolektivnog ugovora. Definirat ćemo noćni rad, troškove prijevoza, sve to možemo staviti na papir, poručio je sindikalni povjerenik Liburnije Marin Sikirić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!